Ενθουσιώδης υποδοχή της ΚΟΘ στην Τοσκάνη της Ιταλίας Εκτύπωση E-mail
>
Θερμή υποδοχή επιφύλαξε το κοινό της Ιταλίας στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στις δύο συναυλίες της στην Τοσκάνη, με τη σύμπραξη του θρυλικού πιανίστα Aldo Ciccolini (Άλντο Τσικολίνι), υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της, Μύρωνα Μιχαηλίδη. Η Κ.Ο.Θ εμφανίστηκε σε δύο ιστορικά θέατρα της Τοσκάνης, στο Θέατρο Μαντσόνι (
Teatro Manzoni) στην Πιστόια και στο Θέατρο Βέρντι (TeatroVerdi) στη Φλωρεντία, στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2009, αντίστοιχα, κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του πολυπληθούς ακροατηρίου.
 
 
Η ελληνική ορχήστρα παρουσίασε στις δύο συναυλίες το Πρελούδιο από την όπερα Κλυταιμνήστρα του Ildebrando Pizzetti, έργο γεμάτο αγωνία και δραματικότητα (εμπεριέχεται στο τελευταίο CD της Κ.Ο.Θ. για την εταιρία NAXOS), το εμβληματικό 2ο Κοντσέρτο του Sergei Rachmaninoff με τη σύμπραξη του Aldo Ciccolini, και τη ρομαντική 2η Συμφωνία του Ρώσου συνθέτη.
 
Προσκεκλημένοι της Συμφωνικής Ορχήστρας της Τοσκάνης και του Δήμου της Πιστόιας, η Κ.Ο.Θ. και ο Aldo Ciccolini εισέπραξαν στο Θέατρο Μαντσόνι την πρώτη ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού, για να αποθεωθούν στη soldout συναυλία της Φλωρεντίας, στο χωρητικότητας 1.500 θέσεων Θέατρο Βέρντι. Ανταποκρινόμενη στο συνεχές κάλεσμα του κοινού για «μπιζ», η Κ.Ο.Θ. το αποχαιρέτησε με τη Δωδεκανησιακή Σουίτα του Γ. Κωνσταντινίδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί εκ των θεατών ανέμεναν τους Έλληνες μουσικούς έξω από το Θέατρο, για να τους συγχαρούν. Ενδεικτικό της επιτυχημένης παρουσίας της ελληνικής ορχήστρας είναι το γεγονός ότι οι διοργανωτές της συναυλίας στη Φλωρεντία, η Συμφωνική Ορχήστρα της Τοσκάνης-Θέατρο Βέρντι, εκδήλωσαν την επιθυμία να την καλέσουν εκ νέου. 

Απόλυτα ευτυχής για τη συνεργασία του με την Κ.Ο.Θ. και επί ιταλικού εδάφους δήλωσε ο Aldo Ciccolini, που παρακολουθούσε συγκινημένος από τα παρασκήνια την Κ.Ο.Θ. να εκτελεί το έργο του IldebrandoPizzetti, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό, υπήρξε προσωπικός φίλος και συνεργάτης του.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε και ο ιταλικός Τύπος, με εκτενή δημοσιεύματα μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδων, όπως οι CorrieredellaSera, LaRepubblica, LaNazione, LUnitá, για τις δύο συναυλίες. Σε συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε, ο Aldo Ciccolini αναφέρθηκε στις προηγούμενες συνεργασίες του με την Κ.Ο.Θ., στις οποίες συγκαταλέγονται συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αλλά και η ηχογράφηση των Κοντσέρτων αρ. 3 και 4 του L.v.Beethoven, ένα CD (συμπαραγωγή με τον Ο.Μ.Μ.Θ.) που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Τους βασικούς άξονες της δραστηριότητας και τους στόχους της Κ.Ο.Θ. παρέθεσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, Μύρων Μιχαηλίδης και επισήμανε  την καλλιτεχνική εξωστρέφεια της ορχήστρας, την οποία πιστοποιούν η δισκογραφική παραγωγή της και η παρουσία της σε σημαντικά διεθνή μουσικά κέντρα.
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Ημερολόγιο Κ.Ο.Θ.

« < Ιούνιος 2010 > »
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Δές σήμερα
Beepcomputers